Week van de Vrijwilliger

Gepost door: Latifa El Morabit | 28/02/2022 | Gepost in Uncategorized

Omdat het de Week van de Vrijwilliger is willen wij onze vrijwilligers extra in de kijker zetten. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar 3 vrijwilligers die wat meer wilde vertellen over hun werk als vrijwilliger bij FMV en waarom ze dit doen.

Vrijwilliger 1: Marc Laquière

Eerst willen we jullie voorstellen aan Marc Laquiere.

Marc is voornamelijk actief in Antwerpen en al meer dan 20 jaar lid van FMV. Op dit moment zit hij in het bestuur van FMV en volgt hij een aantal dossiers op, ook is hij mede-oprichter van de IQRA-school.

“Als sinds de oprichting van FMV heb ik een bondgenoot gevonden in mijn strijd tegen racisme en discriminatie. Vanaf het begin stond FMV achter mij”.

Marc vecht al heel zijn leven voor gelijke kansen, gelijke rechten en gelijke uitkomsten voor iedereen maar in het bijzonder voor kinderen en jongeren met een andere etnisch-culturele origine. Hij is zelf leerkracht geweest en heeft uit eigen ervaring ondervonden dat discriminatie en racisme dagelijkse kost zijn voor deze kinderen en jongeren en hun ouders.

Vrijwilliger 2: Touria Essaïd

De volgende vrijwilliger die we aan jullie willen voorstellen is Touria Essaïd, zij in vrijwilligster in Gent bij Noor_Al shiffaa. Dat is een organisatie die werkt rond (geestelijke) gezondheid van vrouwen. Zij vindt het belangrijk om met dit thema bezig te zijn, vooral in deze moeilijke coronatijden. Hun vrouwen zijn vaak verdrietig en/of alleen en dan is een activiteit om met mensen samen te brengen juist wat ze nodig hebben.

“We praten, koken, lachen, eten, wandelen,… samen en dat doet deugd voor iedereen!”

Haar werk bestaat er uit om alles te organiseren en in goede banen te leiden. Ze is hier dagelijks met bezig. Ze doet dit werk graag omdat ze graag mensen helpt en vooral omdat ze mensen wil samenbrengen. Op die manier vergeten de ze hun zorgen en beleven ze een fijn moment onder vrouwen. Dit allemaal om hun psychische veerkracht te versterken.

Vrijwilliger 3: Rasmia Zâaza

Last but not least: dit is Rasmia Zâaza, zij is al 2 jaar lid bij FMV en vooral actief in Brussel.

In tijden van Corona heeft FMV gemerkt dat er nood is aan vrijetijdactiviteiten en ontmoetingen tussen vrouwen op een veilige manier. Dankzij de hulp van Rasmia hebben we dit mogelijk kunnen maken.

“Ik aarzel niet om mijn tijd en energie te geven aan mensen die het mij vriendelijk vragen.”

Rasmia ondersteunt een vrouwengroep met als doel de vrouwen uit sociaal isolement halen. Dit doet ze door buitenactiviteiten op te zetten in het kader van culturele uitstappen. De verzorgt ook alfabetiseringslessen en organiseert reizen voor vrouwen in Europa en daarbuiten.

Ben jij geprikkeld door de verhalen van onze vrijwilligers?

Meer weten of nog beter: wil jij mee zorgen voor een warme samenleving waar iedereen kan participeren?

Twijfel dan niet en schrijf je in als vrijwilliger bij FMV!

Word vrijwilliger