Iedereen verdient een iftar

Gepost door: Melanie Bellengé | 20/05/2020 | Gepost in burgerschap, verenigingen, vrijwilligerswerk

Verschillende leden gingen deze ramadan op zoek naar manieren om mensen te helpen die het met minder moeten doen en geen geld hebben voor een uitgebreide iftar-maaltijd. FMV is heel trots. Wat een mooie initiatieven zijn er ontstaan! En de hoeveelheid pakketten die verdeeld zijn is ongelooflijk. Hierbij een compilatie van alle acties en beelden:

 1. Firdaus tv en Jong Antwerpen sloegen de handen in elkaar en bezorgden dagelijks tot wel 700 maaltijden aan hulpbehoevenden en hielpen in totaal meer dan 5000 mensen!
 2. De geëngageerde jongeren van vereniging 1001 Schakels zetten zich sinds enkele weken in om de sociale dienst van stad Vilvoorde, de moskee van Vilvoorde en enkele verenigingen te helpen. Ze maken aan de lopende band voedselpakketten en iftar-maaltijden om op te halen. Fatima van 1001 Schakels: “Iemand voeding geven is kracht en aanmoediging geven. Dat wij dit kunnen doen in samenwerking met al deze organisaties is mooi. Dit is niet gewoon samenwerken als een term op papier, dit is écht.”
   
 3. Mahara spaarde via een indrukwekkende site voor 300 iftarpakketten. Bij het ter perse gaan van dit bericht hadden ze dit doel nog niet bereikt. Misschien wanneer u dit leest wel? Volg het initiatief op https://www.ramadanvanuitmijnkot.be .
 4. Hearts 4 Mercy zorgde voor blije gezichten verder weg van huis. Dankzij donaties zijn er 1.500 iftars en 65 voedselpakketten
  uitgedeeld aan moeders in Nepal. Klik HIER voor een mooie video over de actie.
 5. In het Brusselse werden ook veel acties op poten gezet. Verenigingen Souffle d’espoir (foto 1 en 2), Mamma Aicha vzw (foto 3) en ADIB vzw (foto 4 en 5) staken ook de koppen bij elkaar (op veilige afstand wel eens waar!) en organiseerden ophaal-iftars. Allemaal trotse en lachende gezichten achter veilige mondmaskers, prachtig. Ontdek al hun acties via de website www.hearts4mercy.org !


  foto 1 en 2
  foto 3  foto 4 en 5

  Mina Bouhajra, coördinator ADIB vzw: “We merkten dat er ontzettend veel mensen door de coronacrisis getroffen werden: ouderen, jongeren, studenten, mensen met een beperking, thuislozen, mensen zonder papieren, enzovoort. We zijn meteen begonnen om mensen op te bellen met de vraag of ze hulp nodig hadden. Al heel snel was duidelijk dat mensen nood hadden aan warme maaltijden – ze kunnen zelf niet koken, of kunnen niet meer naar het sociaal restaurant. We zijn toen begonnen om maaltijden te bereiden, eerst met vijf vrouwen, maar die groep groeide al snel uit tot dertig vrouwen die thuis elk tien warme maaltijden bereiden. In totaal zijn dat 350 maaltijden per week.” (lees het artikel op hun facebook)

  Daarnaast maakten ze ook 200 voedselpakketten, 350 porties soep en 200 sandwiches voor daklozen en mensen zonder papieren. Hun inzet leverde daarnaast ook nog eens 2000 mondmaskers op.