Foto-Essaywedstrijd Over Gender Empowerment

Gepost door: Latifa El Morabit | 30/04/2024 | Gepost in Gender Empowerment

Voor ons ReIncluGen project nodigt FMV vrouwen met een migratieachtergrond van harte uit om deel te nemen aan een speciale fotowedstrijd.

Als organisatie zijn we gericht op zowel het erkennen als het versterken van stemmen en krachten van vrouwen met een migratieachtergrond. We geloven dat jullie waardevolle, unieke perspectieven een bijdrage leveren aan het bredere verhaal van gender empowerment, dat anderen kan inspireren.

Wie zijn wij en waarom deze wedstrijd:

FMV is een sociaal-culturele koepelorganisatie gevestigd in Antwerpen, Gent en Brussel. We zetten ons in om de veerkracht, zelfbeschikking en diversiteit van meisjes en vrouwen met een migratieachtergrond in de kijker te zetten. Deze fotowedstrijd is een uitbreiding van ons engagement om jullie verhalen en ervaringen te vieren en te delen.

Wat moet je doen?

1.         Trek een foto (bij voorkeur 3:4 aspect ratio, portretmodus) van een moment waarop jij je sterk voelde, dat laat zien wat gender empowerment voor jou betekent (in je dagelijks leven). Het kan bijvoorbeeld gaan om een moment waar je trots op bent, een foto van iets dat je sterk doet voelen.

2.         Schrijf vervolgens een korte uitleg (maximaal 200 woorden) over waarom deze foto jou doet denken aan gender empowerment. Deel het verhaal achter deze foto en hoe het jouw kracht weerspiegelt als vrouw met een migratieachtergrond.

Je kunt dit doen door het volgende te schrijven:

  • Wat de foto uitbeeldt: wat staat er op de foto?
  • Hoe het je toen deed voelen/hoe het je nu doet voelen 
  • Waarom je de foto met anderen wilt delen

of

  • Voeg een citaat toe van een vrouw die je moed geeft en die de foto goed reflecteert
  • Leg uit waarom je dit citaat hebt gekozen

3.         Geef je foto en essay een krachtige en/of creatieve titel

4.         Laat ons weten of je een professionele achtergrond in fotografie hebt of een workshop van FMV hebt gevolgd. Dit kun je doen door de volgende regel toe te voegen aan je inzending: “Ik heb een professionele achtergrond in fotografie/Ik heb een workshop gevolgd bij FMV.”

5.         Als je wordt geselecteerd, ga je ermee akkoord dat je naam bekend wordt gemaakt op onze expo?

Waar te delen:

Stuur jouw foto en tekst voor 20 mei door naar secretariaat@fmv-vzw.be. Vermeld ook of je een professionele achtergrond hebt & of je hebt deelgenomen aan de interviews binnen het ReIncluGen project. Vergeet niet jouw naam en contactgegevens toe te voegen aan de inzending.

Prijzen:

Als erkenning van het delen van jouw inspirerend verhaal, maak je kans om deel uit te maken van een internationale kunsttentoonstelling vol verhalen zoals die van jou. 10 foto’s zullen worden geselecteerd uit 5 verschillende landen (België, Polen, Spanje, Oostenrijk en Italië). Van elk land zullen 2 foto-essays deel uitmaken van deze tentoonstelling.

Je maakt ook kans op een voucher voor een empowerende workshop.

Wie kan deelnemen?

Ben jij iemand die zich identificeert als vrouw, heb je een migratieachtergrond, ben je ouder dan 18 jaar, zou je graag jouw visie op gender empowerment delen of jouw talent in fotografie/schrijven laten zien aan de wereld? Vind je het belangrijk om verschillende stemmen te laten horen die vaak niet worden gehoord? Wat is jouw mening over de definities en algemene opvattingen over gender empowerment binnen jouw omgeving & bij beleidsmakers? Wat zou een meisje/vrouw mondiger kunnen maken? Neem dan zeker deel aan deze wedstrijd!

Waarom deelnemen?

  • Laat je stem horen en deel jouw krachtig verhaal
  • Win een fantastische prijs
  • Maak contact met een gemeenschap die jouw ervaringen waardeert
  • Inspireer anderen

Doe mee en help ons een diverse en inspirerende galerij over empowerment te creëren. We kijken ernaar uit om jouw foto en verhaal te ontvangen. Indien je vragen hebt, aarzel niet om contact op te nemen met ons.

Alvast veel succes!

Met vriendelijke groet,

Havva Akcaoglu

Projectmedewerker ReIncluGen

FMV

secretariaat@fmv-vzw.be

0486229624