Coronamaatregelen 4 december

Gepost door: Latifa El Morabit | 06/12/2021 | Gepost in Uncategorized

 

Beste leden,

Gezien de stijging van het aantal besmettingen zijn er sinds zaterdag 4/12 nieuwe coronamaatregelen van toepassing.

De nieuwe coronamaatregelen hebben een invloed op de sociaal-culturele werking van FMV vzw.  Hieronder vind u een aantal verduidelijkingen wat betreft onze werking. Daaronder kan u terecht op een aantal links die de belangrijkste coronamaatregelen opsommen  met betrekking tot evenementen, horeca, het gebruik van mondmasker en CST, enz.

 

Telewerk:

Gezien onze medewerkers 4 van de 5 dagen van thuis uit dienen te werken, kan men als (potentieel) lid enkel op afspraak langskomen op FMV. Vraag deze op tijd aan. We zijn nog altijd telefonisch en per mail bereikbaar tussen 9u en 12u30 en 13u30 en 17u. Daarnaast raden we ook online afspraken aan via Zoom en Teams. Onze contactgegevens vind je terug op onze website.

Activiteiten FMV:

Activiteiten van FMV zoals vormingen, workshops, lezingen, enz. kunnen nog door blijven gaan. We houden het op kleine groepen gezien de capaciteit van onze lokalen. Grotere activiteiten worden voorlopig opgeschort en/of verplaatst naar een latere datum. Ter vervanging kunnen er online activiteiten doorgaan. We houden jullie op de hoogte.

Activiteiten van onze leden (in de lokalen van FMV):

Algemene regel: De private bijeenkomsten van verenigingen zouden NIET meer kunnen doorgaan BINNEN, tot wijziging van de huidige maatregelen. Onder private bijeenkomsten verstaan we activiteiten/evenementen gericht enkel naar leden, niet naar het ruimer publiek, met uitzondering de vormingen, lezingen en workshops.  Dus bijv. ledenactiviteiten, bestuursvergaderingen, algemene vergaderingen, repetities van amateurkunstenorganisaties, enz.

Echter zou er een uitzondering worden gemaakt voor activiteiten voor kwetsbare groepen onder georganiseerd verband. Professionele verenigingen vallen onder deze regeling, andere verenigingen niet.

BUITEN mogen deze activiteiten WEL doorgaan.

Publieke evenementen voor het ruim publiek zijn zowel binnen als buiten wel toegestaan. Daar gelden echter strikte regels voor: tot max 50 personen zittend binnen. Voor massa-evenementen buiten moet je de regels bekijken die de lokale overheden opleggen.

Belangrijk op dit moment is dus om zoveel mogelijk sociale contacten te beperken. We willen dan ook aanbevelen om het gezond verstand te gebruiken. En indien mogelijk activiteiten online te organiseren of te verplaatsen of te annuleren.

 

Meer informatie            

Voor meer info, neem dan een kijkje op een van onderstaande websites:

 

Bronnen: Stadantwerpen.be; De Federatie.