Consortiummeeting 2 van ReIncluGen in Trento!

Gepost door: Latifa El Morabit | 05/10/2023 | Gepost in burgerschap, Gender Empowerment, Uncategorized

Op 27, 28 en 29 september 2023 nam FMV deel aan het tweede consortiummeeting dat doorging in Rovereto (Trento) in Italië i.h.k.v. het Europees project ReIncluGen (Rethinking Inclusion and Gender Empowerment).

ReIncluGen (Rethinking Inclusion and Gender Empowerment) is een participatief actieonderzoek gesubsidieerd door het programma HORIZON van de Europese Unie.

Het project heeft als doel de verschillende conceptualiseringen van genderempowerment te ontrafelen vanuit een ‘situated intersectional’ benadering. Hiermee hoopt ReIncluGen de empowerende en inclusieve praktijken van Europese maatschappelijke organisaties te evalueren (en hoe deze ingebed zijn in beleid en mediadiscoursen) om samen een digitaal netwerkplatform en andere innovatieve tools te ontwikkelen om deze CSO’s verder te ondersteunen.

FMV is lid van het consortium bestaande uit telkens een academische partner en een middenveldorganisatie per deelnemend land.

We kregen op de eerste dag een boeiende presentatie van La Strada/Der Weg, een middenveld organisatie uit Italië. De stand van zaken binnen de verschillende takenpakketten werden ook voorgesteld door de verantwoordelijken van elke opdracht en besproken binnen het consortiumteam. Zo zijn een paar academische partners uit een paar landen al gestart met de observaties en focusgroepen binnen de verschillende middenveldorganisaties en werden de eerste bevindingen gedeeld met de groep. Ook leidde het Software-bedrijf KUNLABORA de discussie i.v.m. het ontwikkelen van een online platform voor het promoten van praktijken rond Genderempowerment vanuit het middenveld.

FMV gaf ook een presentatie en leidde de discussie over de aanpak van het opzetten van een reizende kunstexpo en het samenstellen van een foto-essay-boek aan de hand van “photovoicing”.

Houdt onze pagina in de gaten voor de verdere ontwikkelingen binnen het project!

Partners in het project:

  • België: UAntwerpen, KUNLABORA en FMV
  • Spanje: UNIVERSIDAD AUTONOMA DE BARCELONA (UAB) en Intered
  • Italië: UNIVERSITA DEGLI STUDI DI TRENTO (UNITN)  en La Strada/Der Weg
  • Oostenrijk: SYNYO GmbH (SYNYO) en Orient Express Wien
  • Polen: UNIWERSYTET WARSZAWSKI (UNIWARSAW) en FUNDACJA FEMINOTEKA (Feminoteka)
  • Nederland: ERASMUS UNIVERSITEIT ROTTERDAM (EUR)

Dit project wordt gesubsidieerd door het HORIZON-programma van de Europese Unie.