Schepen Tom Meeuws in debat met leden FMV

Gepost door: Melanie Bellengé | 05/04/2019 | Gepost in burgerschap

Woensdagavond 3 april gingen FMV en de verenigingen in gesprek met de Antwerpse schepen Tom Meeuws. Dat gebeurde in het kader van kritisch burgerschap en het project politiek dat FMV opstartte. Tijdens het gespreksmoment heeft de schepen zijn plannen voor de komende 6 jaar voorgesteld en konden de aanwezigen vragen stellen.

Tom Meeuws is bevoegd voor sociale zaken, sociale economie, armoedebestrijding, samenlevingsopbouw, gelijke kansen, sociale economie, leefmilieu en erediensten (en ook: bijzondere comité voor de sociale zaken, het vroegere OCMW). De uitleg en de vragen gingen dan ook vooral over het verenigingsleven en vrijwilligerswerk, over hoe hij armoede en racisme & discriminatie gaat aanpakken en over moskeeën en het houden van het offerfeest. Onrechtstreeks ging het ook over het onderwijs:

 Tom Meeuws: “ Als je de problemen binnen het onderwijs oplost, verdwijnen heel veel problemen binnen de andere thema’s ook”.

De gespreksavond was een succes. Er waren 50 mensen aanwezig, vanuit volgende organisaties: S.S.B., Mobadara, AGSF, FFBG, Het Gezin, Iben Sina, Marobel, Jong Antwerpen, De Toekomst, Ihsane, Al-Hilal, Soedanese Thuis Antwerpen, Euromaroc, Imane, Aitabia, C.O.O, Dahira Mama Diara, Huzur, El Najm, S.K.J.. De schepen werd dan ook niet ontzien en tijdens de vragenronde ging het er soms pittig aan toe. FMV is blij dat we met de verenigingen in rechtstreeks contact konden komen met de schepen. Onze leden participeren in het politiek debat en zijn zich bewust van het belang van hun eigen stem.