Overzicht van acties

Ga mee voor vuurwerk!
Beste mens met een hart,
Was het je ook al opgevallen? Onze nieuwe investeringsregering heeft zo haar eigen manieren. Om meer mensen aan het werk te krijgen, zet ze kunstenaars op straat. Om iedereen te betrekken, haalt ze de schaaf over de sociale sector en het middenveld. Om inclusie te bevorderen, schrapt ze hele etnisch-culturele verenigingen. Haar klimaatplan bestaat uit nog meer miljoenen voor grote vervuilers als ExxonMobile. Oink?
S.O.S. Samenleving!
Ook Hart boven Hard heeft zijn manieren. We gaan deze weken alle protest ondersteunen en verbinden. Steek mee het vuurwerk aan, voor deze hele samenleving opbrandt. Spetteren doe je nooit alleen.
Hier onze drukke agenda vanaf nu
Vlaanderen beweegt en wij mee
Alles komt samen op 14 december!
Woensdag 27 november: Geef het middenveld uw stem
13u30-16u30, Vlaams Parlement

Hart boven Hard verzamelt met vele socio-culturele verenigingen aan het Vlaamse parlement, terwijl binnen het snel-snel gewijzigde decreet Sociaal-Cultureel Werk wordt gestemd. Dat dreigt etnisch-culturele verenigingen te schrappen en geeft Jambon zelf meer ruimte om de duim omhoog of omlaag te steken over het voortbestaan van 150 verenigingen, die samen 200.000 mensen engageren.

We laten ons samen horen. Speld je HbH-button op en breng je HbH-vlag mee!
Meer info hier, deel het facebook-event.

Donderdag 28 november: Kunstenprotest aan het parlement 
10u00-12u30, van Brussel-Centraal -> Vlaams Parlement

De kunstenaars van State of the Arts trekken opnieuw naar het parlement, om binnen met culturele persoonlijkheden te gaan luisteren naar de begrotingsdiscussie in de Commissie Cultuur, terwijl buiten véél muziek gemaakt zal worden: investeer in cultuur en kunstenaars en de hele samenleving, in plaats van ze weg te knippen. Gele oordopjes voorzien!

Meer info hier.

Vrijdag 29 november: Global strike for climate 
13u30, Gent, Antwerpen, Brussel…

Geen hete winter zonder verdere strijd tegen de opwarming. Gaan ook onze politici nu eindelijk eens de handen uit de mouwen steken? Jongeren gaan vooruit voor onze toekomst. We steken hen een hart onder de riem, ook in jouw buurt.

December: Lokale Mensenmeetings Hart boven Hard 

Op onze lokale Mensenmeetings brengen we mensen uit alle velden samen om hun bekommernissen over de toestand te delen, en gezamenlijke plannen te maken voor hoe we ermee omgaan. Wie er al bij was, weet hoe wervend ze zijn. Hier alvast twee Mensenmeetings, er zullen er na nieuwjaar nog volgen, ook in jouw buurt!

Kempen: ma 2 december, 19u30, Zaal Sint-Pietershoek, Schoolstraat 1, Turnhout
Antwerpen: ma 9 december, 18u, Elcker-Ick, Brueghelstraat 33, Antwerpen

Week van 2 tot 8 december: VuurWerk 

Dag aan dag laat Vlaanderen zich deze week verenigd horen over de nieuwe begroting, van de sector gelijke kansen tot de zorg- en welzijnssector, van jeugd tot socio-cultureel. Onder de hashtag #vuurwerk delen we breed wat we allemaal doen voor de samenleving en waar we voor staan. Toon wat we in huis hebben!

Volg het allemaal hier

Donderdag 5 december: Knalmoment! 
15u00, Martelarenplein, Brussel

Als eerste apotheose van die VuurWerk-week stallen alle betrokken sectoren samen hun hele hebben en houden samen uit op het Martelarenplein vóór het kabinet Jambon. De VRT speelt gastheer voor cultuur en middenveld, met een gezamenlijke show-of van de kracht van openbare omroep, kunstorganisaties,  socio-culturele verenigingen, openbare diensten, jeugdwerk… Ook Hart boven Hard laat zich zien!

15u: opwarming op het plein: de samenleving in het klein op het Martelarenplein (binnenkort meer)
16u: VRT-show op het podium: ‘We laten de VRT niet los’
18u: de studenten van State of the Arts nemen ons mee de nacht in, elders in Brussel (binnenkort meer)

Zondag 8 december: Human Chain 
13u00-15u30, Brussel-Centraal

Als tweede apotheose binnen VuurWerk vormen we samen met Climate Express en de Klimaatcoalitie een feestelijke en vastberaden mensenketting aan de voordeur van onze politici: rond ons federaal parlement en koninklijk paleis. We slaan de handen in elkaar voor een meer menselijk ‘klimaat’. Nu onze beleidsmakers nog!

Versterk ons stukje van de keten. Samen met de kunsten neemt Hart boven Hard één van de 12 checkpoints voor zijn rekening, aan het pleintje bij BOZAR. We zien elkaar om 13u aan het Centraal Station, van daaruit starten we om de ketting te vormen.

Meer info over parcours hier.

Zaterdag 14 december: Samen-Strijd (Hart boven Hard-dag) 
11u00-16u00/18u00, Gent, KASK

Onze laatste Hart boven Hard-dag van het jaar wordt een speciale. Als viering van de bijzondere protesten van afgelopen weken brengen we ze allemaal samen: klimaat, middenveld, cultuur, De Lijn, VRT… Wat gebeurt er in andere velden? Wat delen we en hoe elkaar versterken? Samen springen we zoveel verder.

Breng iemand extra mee uit je nabije omgeving!
Hart boven Hard is rising again, en daar wil je bij zijn.

Om 16u kunnen de volhouders feedback geven op het kersverse HbH-subsidiedossier voor 2021-2025.

Meer info hier.

Donderdag 19 december: Hear My Voice
(wellicht) 19u00, Vlaams Parlement

Nog één keer om het af te leren: tijdens de plenaire stemming over de begroting staan wij buiten met zoveel mogelijk mensen en koren om de stemming te overstemmen. Massaal en ingetogen tegelijk voorzien we het parlementaire debat van een puur menselijke soundtrack, in steun van alle slachtoffers van deze botte besparingspolitiek. Waar anderen zich bedienen van halve waarheden en onbesuisde demonisering op Twitter, kiezen wij voor stemmige verbinding. Wil er iemand een abonnement op het parlement?

Beluister hier alvast wat we gaan zingen.
Koren, zangers en sympathisanten kunnen zich aanmelden op hearmyvoice19dec@gmail.com

Veel, he?
Zucht?
Nee, zegen!
Vlaanderen beweegt
Hart boven Hart kan het verbinden
It’s the only way