Nahla Mahdi van Studio Nabta werkt mee aan voorleesboek: ‘Maurice en de schoolbusfee’

Gepost door: Latifa El Morabit | 15/12/2020 | Gepost in Uncategorized

Nahla Mahdi is een vrijwilliger bij Studio Nabta in Gent, een lid van FMV vzw. Ze deed de illustraties van het voorleesboekje ‘Maurice en de schoolbusfee’ en verzamelde de verhalen samen met Marika Dancet en de kinderen.  Hieronder het persbericht van de initiatiefnemers.

Het was in september laatstleden groot nieuws: sommige kinderen met beperkingen of leerlingen uit het buitengewoon onderwijs zaten soms per dag 5 à 6 uur op de bus. Dat schokte veel mensen, maar verder gebeurde er niets, of toch… sommige busbegeleiders en -begeleidsters zetten zich geweldig in om die tocht voor de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken.

Zoals het voorbeeld van Marika Dancet en Nahla Mahdi, busbegeleidsters van de school Sint-Lievenspoort – Gent. Zij lieten de kinderen op hun busje de mooiste, wildste en spannendste verhalen verzinnen en maakten daarbij tekeningen. Eén van die verhaaltjes werd door Nahla Mahdi schitterend uitgewerkt. Zo ontstond het voorleesboek “Maurice en de schoolbusfee”. Het vertelt het verhaal van een vliegende schoolbus die naar Egypte trekt. Zie: maurice.ryserhove.be

Marika Dancet vertelt:
“Toen ik startte als ʻbusjufʼ mocht ik al heel vroeg ondervinden dat het begeleiden van kinderen zoveel meer kan zijn dan hen een zitje in de bus te geven. Ik leerde … te luisteren, hen te begrijpen en geduldig te zijn om samen de vele ´bus-urenʼ zinvol in te vullen. Ik ontdekte tal van talenten en kreeg aandacht voor de fantasie van het kind. Er werden vele verhaaltjes bedacht en neergepend.

Het was een prachtige, grappige en ontroerende wereld. Samen met de kinderen de leukste fantasieën beleven, gaf enorme voldoening en schiep superleuke momenten. Dit verhaal: ʻMaurice en de schoolbusfeeʼ werd eveneens samen met de kinderen verzonnen en daarenboven prachtig geïllustreerd door één van mijn collegaʼs, Nahla Mahdi, illustratrice van opleiding. Zij kon perfect onze fantasie omzetten in schitterende tekeningen.”

Op 17 december 2020 om 10.00 wordt het kinderboek door de school ʻSint-Lievenspoortʼ en uitgeverij ʻHet Momentʼ in het Koning Albertpark (speelhoek) – Gent voorgesteld. Het voorleesboek zal te koop zijn tegen 15 euro (+ 5 euro eventuele verzendingskosten).
Bestellen kan via buboa@sintlievenspoort.be of door het bedrag (20 euro) over te schrijven op de rekening van ʻHet Momentʼ – IBAN: BE BE08.0018.4275.8813

Voor meer info over het project kunt u terecht op dit e-mailadres of via 09/3720588 of 0473/864367 en 0479 98 35 42.

Alvast van harte dank voor uw reactie.

Vriendelijke groet,
Marika, Nahla, Bie, Tamara en Katrien
Het projectteam ʻMauriceʼ