Maatregelen in het kader van de strijd tegen corona

Gepost door: Melanie Bellengé | 17/03/2020 | Gepost in burgerschap, verenigingen

Het Corona-virus heeft ons land, zelfs onze wereld, in de ban. Hieronder enkele belangrijke inlichtingen omtrent afspraken en informatie.

 

Enkele maatregelen die FMV treft:

 1. Om de gezondheid van onze leden, ons personeel en jullie allemaal te verzekeren, hebben we onze lokalen tijdelijk gesloten.
 2. FMV is momenteel ook enkel bereikbaar via telefoon, WhatsApp, mail en facebook.
 3. Verenigingen worden eveneens aangeraden minstens tot en met 3 april geen groepsbijeenkomsten te organiseren.

 

Wat kan u zelf doen?

 1. Blijf zoveel mogelijk thuis. De voedingswinkels en apothekers blijven open, hamsteren is dus niet nodig. Maar: probeer voor de rest zoveel mogelijk thuis te blijven en zo weinig mogelijk andere mensen te zien. Dit is niet leuk, maar de belangrijkste regel om het virus tegen te gaan.
 2. Was je handen! Doe dit vaker dan gewoonlijk en ook grondiger.
 3. Geef geen hand, kus of knuffel. Nog zo iets wat we allemaal gaan missen… Maar eveneens heel belangrijk. Als je toch niet anders kan dan mensen ontmoeten, blijf dat op een afstand en vermijd aanrakingen.
 4. Hoest of nies in je elleboog. Dit is de enige manier van hoesten waarop de kans dat je eventueel het virus rondstrooit klein houdt.

 

Betrouwbare informatie:

Er gaat veel info en nieuws over het virus de ronde, maar niet alles wat u leest of ziet is juist. Vertrouw daarom enkel officiële websites en platformen zoals hieronder. Klik op de links!

 1. info-coronavirus.be Dit is de officiële website met alles wat u moet weten.
 2. vrt.be/vrtnws Een andere nieuwssite kan even goed, maar vrt is de zender van de overheid.
 3. antwerpen.be Als je vragen hebt over de scholen, evenementen, afvalophaling binnen Antwerpen, kan je de antwoorden hier vinden. Andere steden hebben ook alle info staan op hun website. Belangrijk: de info is ere te vinden in 10 verschillende talen.
 4. belgium.be Ook op de site van onze federale overheid staan alle maatregelen opgelijst.

 

Verder wensen wij iedereen het beste toe. Tot snel!