In the picture: Nour Fi Dalam

Gepost door: Melanie Bellengé | 01/03/2019 | Gepost in verenigingen

Interview met Hasbia El Mizziani.

Nour Fi Dalam betekent “lichtpunt in de duisternis”, het is de vereniging die Hasbia samen met Aarab Darifa (zie foto 1) heeft opgericht. De twee dames willen met hun vereniging het begrip voor de situatie van de vluchtelingen in Duinkerke laten groeien bij de Gentse bevolking.

Hoe doen jullie dat, het begrip bij de Gentenaren verhogen?
We organiseren acties om onze projecten in Duinkerke te ondersteunen. Daar gaan we de vluchtelingen bijstaan, door bijvoorbeeld te koken voor hen. We zamelen ook kleding en verzorgingsproducten in en organiseren activiteiten voor de kinderen van vluchtelingen. We proberen hun situatie te verlichten. Door de Gentse bevolking in te lichten en om hulp te vragen kunnen wij dit verwezenlijken.

Hoe is Nour Fi Dalam gestart?
Ik werkte via vzw Humain als vrijwilliger in Duinkerke. Het kookwerk deed ik toen bijna alleen. Maar ik wilde meer in handen nemen. Door mijn vereniging op te starten bij FMV vzw kreeg ik meer hulp op logistiek gebied. Zo kan ik bijvoorbeeld in Gent gebruik maken van de lokalen om mijn voorbereidingen te doen en mijn activiteiten te organiseren ten voordele van de vluchtelingen in Duinkerke.

Wat zijn de successen die jullie ervaren?
We verschieten er altijd van hoe vrijgevig sommige mensen zijn bij een oproep voor het doneren van materialen of voedsel. Wij krijgen ook altijd heel veel helpende handen.

Welke problemen ondervinden jullie?
Het koken doe ik momenteel meestal thuis omdat ik geen andere gepaste ruimte heb. Dat is soms wat jammer, dat mis ik wel.

Wat staat er te gebeuren in de toekomst?
Op 11 maart organiseren we een tweewekelijkse wereldbrunch ten voordele van de vluchtelingen en we koppelen dit aan een vorming.

Hoe kunnen mensen jullie helpen?
Wij zoeken steeds financiële hulp om materialen en producten te kopen. Het gaat om tenten, slaapzakken, sportschoenen en meer van die zaken. Wie wil bijdragen kan mij altijd contacteren op 0488/204535 of via facebook (Basimah Bashira).

FMV wenst jullie alvast heel veel succes!