In the picture: Ihsane

Gepost door: Melanie Bellengé | 19/03/2019 | Gepost in verenigingen

Warm onthaald worden bij Ihsane

Ik ontmoette Amina van Ihsane vzw tijdens de voorbereidingen van een kookmiddag. Ze maakte samen met nog een vijftal andere vrouwen couscous.

“We organiseren veel kooklessen, maar nu wilden we er iets meer mee doen. We verkopen maaltijden om een vrouw te helpen die moeite heeft om haar huishuur te kunnen betalen.”

Dit is een van de vele acties die Ihsane organiseert om aan hulpverlening te kunnen doen. Hun doel is om mensen in armoede te ondersteunen. Maar ze willen ook vrouwen met en zonder kinderen uit hun isolement halen.

“Op maandag in de voormiddag organiseren wij altijd een ‘warm onthaal’. Hier komen vrouwen samen om hun hart te luchten, om onder de mensen te komen. Vaak zitten ze hele dagen thuis, maar wij halen ze met plezier uit dat isolement. We praten dan onder koffie of thee en een ontbijt over hoe het met hen gaat.”

Ihsane bestaat al 4 jaar en is een armoedegroep opgericht op vraag van Recht-Op vzw. Vroeger hoorden ze samen, maar er was een vraag naar een project om de activiteiten meer multicultureel te maken. Hieruit in Ihsane geboren.

Andere acties van Ihsane zijn:
-Een keer per jaar kunnen de vrouwen (mede dankzij Stad Antwerpen) gratis naar het badenhuis en de hamam.
-Ze organiseren ook ‘de gezonde brooddoos’ in scholen in Deurne (en sinds kort ook de Iqra-school in Borgerhout). Hierbij bieden ze kinderen gratis boterhammen en soep aan.

 

De couscous was in ieder geval overheerlijk, dus wij hopen nog veel te kunnen eten voor de goede doelen van Ihsane. We wensen ze veel succes!