In the picture: El Moustaqbal-Huis16 vzw

Gepost door: Melanie Bellengé | 02/05/2019 | Gepost in verenigingen, verkiezingen

El Moustaqbal – Huis 16 vzw organiseerde op 1 mei een debat naar aanleiding van de verkiezingen. Dat ze geëngageerd en actief zijn, is meteen duidelijk. Trekster van de vereniging Rosario is vlak voor het debat druk in de weer en begeleidt haar stagiaires die het debat gaan modereren terwijl ze ook mee de hapjes klaarzet, de mensen ontvangt én op de vragen van dit interview antwoordt. Benieuwd wat deze duizendpoot te vertellen heeft!

Wie of wat is El Moustaqbal-Huis 16 vzw?
“El moustaqbal is een vrouwenorganisatie. Het is een grassrootsbeweging (een beweging waarbij de burgers aan de basis staan nvdr.), van en voor vrouwen. Wij informeren elkaar over cultuur, onderwijs, we doen aan hulpverlening. Huis 16 is een luik van onze vereniging dat er nadien is bijgekomen, daar werken we specifiek voor en met jongeren en vooral over onderwijs.

Waarom een apart gedeelte rond onderwijs opbouwen?
We merkten dat onderwijs een groot probleem is onder de vrouwen binnen El Moustaqbal. Ze weten niet hoe het onderwijs en de inschrijvingen in elkaar zitten, ze kennen hun rechten niet. Daarom hebben we Huis 16 opgericht, wat nu het grootste deel van ons werk omvat. Daar geven we bijles en coaching, gaan we mee met ouders om hun kind in te schrijven, we ondersteunen bij gesprekken met het CLB, bij de jeugdrechtbank.”

Wat willen jullie bereiken met de vereniging(en)?
Heel simpel: we willen het lot van kansarmen verbeteren!

Waarom wilden jullie dit debat organiseren?
Omdat politiek heel belangrijk is! Wat er beslist zal worden is bepalend voor de kinderen van onze vrouwen, voor hun huisvesting en voor nog veel meer. Het is dus tijd dat ze zich gaan moeien en dat ze geïnformeerd gaan stemmen.

Het debat was een groot succes en El Moustaqbal-Huis16 vzw heeft alvast een deel van haar publiek kunnen bereiken. Wij wensen hen nog veel succes!