Laden Evenementen

Vormingsreeks: Herontdek Palestina!

Gepost door: Latifa El Morabit | 29/01/2019 | Gepost in

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

14/02/2019 @ 19:30 - 22:00

Herontdek Palestina is een vormingsreeks die gegeven wordt door Gamal Cheddad op 14/2, 21/2 en 28/2 om 19u30.

Tussen 2015 en 2018 reisde Gamal Cheddad drie keer naar Israël en de Palestijnse gebieden. Voor zijn thesisonderzoek aan de Universiteit van Gent ging hij op zoek naar de verschillende manieren waarop de Israëlische overheid systematisch meer Palestijns land annexeert. En zo ook hoe de tweestatenoplossing steeds meer op een utopie lijkt. Om zijn masterstudies af te ronden liep Gamal stage bij de Belgische consulaat in Oost-Jeruzalem waar hij als vertegenwoordiger van de Belgische ontwikkelingssamenwerking op vraag van Palestijnse inwoners of ngo’s uitgenodigd werd om de erbarmelijke situaties te analyseren en te rapporteren.
Tenslotte is hij als mensenrechtenactivist en voorvechter van een vrij Palestina op zoek gegaan naar “facts on the ground” die de juiste realiteit in dit conflict aantonen en zo de onderdrukte Palestijnen in België een stem te geven.

 

Deze reeks heeft als doel het publiek een beter beeld te geven over het Israëlisch-Palestijns conflict dat veel te eenzijdig en vanuit een eurocentrisch invalshoek benaderd wordt.
Daarnaast verwerven de deelnemers meer inzicht in de politieke geschiedenis en actuele gebeurtenissen in de Palestijnse gebieden waardoor men met een meer kritische blik naar de berichtgeving kan kijken.
Met de enorme hoeveelheid aan audiovisuele beeldmateriaal hoopt Gamal het publiek een genuanceerd beeld te geven die we bij onze Vlaamse of Belgische media volledig missen.

 

De vormingsreeks bestaat uit drie delen nl.
(1) de Pre 1948 zionistische aspiraties en het ontstaan van Israël in 1948,

(2) de tijdperk van Israëlische overheersing sinds 1967 en tenslotte

(3) de tijdperk van de Israëlische hegemonie sinds de Oslo-akkoorden van 1993.

 

Ben je altijd al benieuwd geweest naar de geschiedenis achter heel het conflict? Schrijf je dan zeker in via latifa.elmorabit@fmv-vzw.be. Wees er snel bij, de inschrijvingen gaan zeer vlot! Iedereen is welkom, zowel mensen die helemaal niets van dit conflict kennen tot mensen die meer concrete info wensen.

De vormingen gaan telkens door op donderdag 14/2, 21/2 en 28/2 om 19u30 in de vergaderzaal van FMV, Oudstrijdersstraat 9, 2140 Borgerhout.

 

Gegevens

Datum:
14/02/2019
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Gamal Cheddad

Locatie

FMV
Oudstrijdersstraat
Borgerhout, Antwerpen 2140 België
+ Google Maps