Laden Evenementen

Uitstap film: ‘Mijn vader de expat’ & ‘Toen ma naar Mars vertrok’

Gepost door: Melanie Bellengé | 08/02/2019 | Gepost in

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

10/02/2019 @ 16:00 - 18:30

Samen naar Arenberg voor documentaires ‘Mijn vader de expat’ en ‘Toen ma naar Mars vertrok’

Het FMV trekt op 10 februari met een aantal vrouwen uit verschillende verenigingen naar Arenberg. Daar worden twee documentaires vertoond: ‘Mijn vader de expat’ en ‘Toen ma naar Mars vertrok’.
Vooraf wordt er een inleiding gegeven door de makers van de films en achteraf is er een focusgroep  over de eerste generatie vrouwen die uit Marokko kwamen, voor het onderzoek van Amal Miri.

De uitstap kost 6 euro en gaat door vanaf 16u (tot 18u30).

Benieuwd? Lees hieronder de inleiding van de films en bekijk het evenement op facebook.

 

De films:
In ‘Toen ma naar Mars vertrok’ portretteert filmmaker Abdelkarim El-Fassi zijn moeder Noha die decennia geleden huis en haard verliet om herenigd te worden met haar man Ali die als expat naar Nederland kwam. Hoewel Noha nooit heeft kunnen aarden in Nederland, klampt zij zich toch vast aan haar gezin in het kleine stukje aarde dat Oost-Souburg heet. Terwijl ze langzamerhand haar negen kinderen het huis ziet verlaten blikt ze terug op haar leven. Haar man Ali daarentegen bezoekt dochter Zoulikha die juist als expat in Hongkong – in zijn voetsporen treedt.

In de documentaire “Mijn vader, de expat” beschouwt filmmaker Abdelkarim El-Fassi zijn vader niet als gast en arbeider, maar als mens. Hij vraagt hem naar zijn dromen, angsten en hoe hij terugkijkt op zijn komst naar Nederland. De documentaire roept vragen op over het gevoel van ‘thuis’, acceptatie en de zoektocht naar een eigen identiteit.

Productiehuis: Zouka Media | Regie: Abdelkarim El-Fassi | Montage/regie: Sjoerd Schipper | Camera: Wouter Boes | Geluid: Olivier Rekers / Daan Arens / Eric Lau | Productie: Asma El-Fassi

 

Tot zondag?

Gegevens

Datum:
10/02/2019
Tijd:
16:00 - 18:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
https://www.facebook.com/events/1192464537569464/

Locatie

Arenberg
Antwerpen,

Organisator

FMV