Laden Evenementen

Souk Chaabi

Gepost door: Latifa El Morabit | 03/11/2022 | Gepost in

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

12/11/2022 @ 14:00 - 19:00

SOUK CHAABI

Op 12 november nodigt Darna vzw, samen met haar partners u uit voor een buitengewoon evenement en een unieke ervaring. Voor één dag zal de ruimte bij MetX worden omgetoverd tot een kleurrijke souk waar allerlei artistieke acts, kraampjes, theater- en muziekvoorstellingen elkaar opvolgen in een zuiderse sfeer.

Op deze bijzondere souk kan het publiek in een feestelijke sfeer kuieren door de kraampjes die ambachten en heerlijke hapjes om te proeven aanbieden, of comfortabel neerstrijken in een lounge om optredens en performances bij te wonen die geïnspireerd zijn op de chaabi- muziektradities en de kunst van de Aïta.

Na deze ontdekkingsreis verzamelen alle muzikanten in het midden van de souk voor een Jami’a – een muzikaal moment van trance dat voor de gelegenheid is geënsceneerd. Bij het vallen van de avond keer je moe maar voldaan huiswaarts om verder weg te dromen bij deze onvergetelijke ervaring!

De leden van de groep Kabareh Cheikhats uit Casablanca (Ma), de zangeressen van Sultanats B’net Chaabi, en tal van andere muzikanten trakteren de aanwezigen op buitengewone ritmes, zang en dans.

De kramen worden georganiseerd in samenwerking met verschillende Marokkaans-Vlaamse verenigingen leden van FMV & Pianofabriek (Femimain).

 

DOE MEE MET SOUK CHAABI!
VERKOOP JE AMBACHTELIJKE PRODUCTEN OF LEKKERNIJEN, GEEF JE WORKSHOPS EN HEB JE INTERESSE IN EEN STANDPLAATS OP SOUK CHAABI? RESERVEER VOOR 30 OKTOBER 2022 VIA ZOHRA.BOUCHARAFAT@FMV-VZW.BE of HALFMOON.ASBL@GMAIL.COM!

 

 

SOUK CHAABI WORDT GEORGANISEERD IN HET KADER VAN CHAABI HABIBI, ONDER LEIDING VAN HALFMOON EN NAKHLA, EN IN SAMENWERKING MET DARNA, METX, MUZIEKPUBLIQUE, BIJ ’DE VIEZE GASTEN, VAARTKAPOEN, CORSO, VOIX DE FEMMES & FMV.
MET STEUN VAN DE VLAAMSE OVERHEID VOOR ‘BOVENLOKALE CULTUURPROJECTEN’, VGC ERFGOED, SAMENWERKINGSAKKOORD VLAAMSE GEMEENSCHAP EN FRANSE GEMEENSCHAP, COCOF DIENST CULTUUR-MUZIEK & UN FUTUR POUR LA CULTURE-FÉDÉRATION WALLONIE-BRUXELLES

Gegevens

Datum:
12/11/2022
Tijd:
14:00 - 19:00
Site:
https://darnavzw.be/nl/agenda/souk-chaabi

Organisatoren

Darna
Halfmoon
FMV
MetX
Femimain

Locatie

MetX
De Lenglentierstraat 20
Brussel, Brussel 1000 België
+ Google Maps
Site:
https://darnavzw.be/nl/agenda/souk-chaabi