Laden Evenementen

Filmvoorstelling: A mon âge je me cache encore pour fumer

Gepost door: Latifa El Morabit | 28/04/2022 | Gepost in

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

08/05/2022 @ 14:15 - 17:00

€5

FMV activiteit Filmnamiddag: A mon âge je me cache encore pour fumer in De Studio op zondag 8 mei om 14u15.

Algerije, 1995. Fatima baat een hamam uit. Voor de vrouwen van het dorp een plaats om te baden, te roddelen en even te ontsnappen aan de harde realiteit. Terwijl Fatima op een dag stiekem een sigaret rookt voor ze de hamam opent, komt een meisje binnengestormd. Ze vertelt dat ze zwanger is en dat haar broer – woedend omdat de familie ‘onteerd’ is-, haar dreigt te vermoorden. Fatima besluit haar te helpen en verstopt haar in haar badhuis, een plek verboden voor mannen. Onder vuur genomen, zowel door ultraconservatieve vrouwen binnen als door gewelddadige mannen buiten, probeert Fatima de situatie onder controle te houden.

Voor A MON ÂGE JE ME CACHE ENCORE POUR FUMER herwerkte de Algerijnse Rayhana Obermeyer haar gelijknamige toneelstuk uit 2009, met als resultaat een raamvertelling die zich vrijwel volledig afspeelt in een hamam, een historisch monument daterend van 1444, waarvan zowat elke kamer wordt benut.

In het kader van het project HAMMAM. STEAMING STORIES biedt NAKHLA VZW deze filmvertoning in combinatie met de voorstelling ZOHRA’S FEESTJE (6+), die tegelijkertijd plaastvindt in DE STUDIO.

Stuur gerust een bericht naar info@nakhla.be om te registreren voor beide activiteiten. Apart ticketverkoop voor beide activiteiten is ook mogelijk.

Gegevens

Datum:
08/05/2022
Tijd:
14:15 - 17:00
Kosten:
€5

Organisatoren

Nakhla
De Studio
FMV

Locatie

De studio
Maarschalk Gerardstraat 4
Antwerpen, Antwerpen 2000 België
+ Google Maps