Laden Evenementen

60 jaar vrouwenverhalen

Gepost door: Latifa El Morabit | 22/05/2024 | Gepost in

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

24 mei @ 19:00 - 22:00

gratis

Legitimiteit en impact van vrouwen met verschillende achtergronden in België Naar aanleiding van 60 jaar Marokkaanse migratie in België willen FMV en Kadoc Leuven een aantal vrouwen met marokkaanse roots een platform geven om hun verhaal te doen. Het doel van de avond is om hun rol in de opbouw en evolutie van de Belgische samenleving te belichten. We zullen hun ervaringen, successen en de drempels waarmee ze werden geconfronteerd verkennen en het hebben over hoe het migratieverhaal hun identiteitsvorming heeft beïnvloedt.

Op het programma staat een panelgesprek met Aicha Bacha (Doctor in Politieke en sociale wetenschappen en voorzitter ECDA), Kenza Amara-Hammou (Doctor in de Politieke wetenschappen) en Amal Miri (Doctor in Gender en diversiteit en voorzitter FMV) die vanuit hun professionele expertise maar ook hun eigen verhalen en ervaringen licht schijnen op de deccenia lange aanwezigheid van mensen met een migratieachtergrond in België en dit vanuit een genderperspectief. Het gesprek wordt begeleid door Wahiba Yachou (aka Waya).

Een sessie “Taksira with Hena” staat ook op de planning: Wahiba Yachou, bekend ook van de gelijknamige podcastserie, gaat in gesprek met haar grootmoeder, een vrouw van de eerste generatie over de dagdagelijkse thema’s. In de serie diepte-interviews in de sfeer van “Taksira” (=gezelligheid) worden bruggen gebouwd tussen verschillende generaties.

We eindigen de avond muzikaal met een optreden van onze eigen vrouwenkoor Assewate Al Mahaba onder begeleiding van Karima Saidi. Alsook optredens van de traditionele zangkoor Les Marin’elles en de artiste Malika Nour.

De toegang is gratis maar we vragen u om u in te schrijven via deze link: inschrijvingsformulier 60 jaar vrouwenverhalen. Tijdens de avond worden er hapjes en drank aangeboden tegen schappelijke prijzen.  

Voor meer info mag je onze medewerker Somaya Courkzine contacteren via 0488 62 29 18. De avond wordt georganiseerd door de sociaalculturele koepelorganisatie FMV en het kennis- en documentatiecentrum Kadoc Leuven.

Gegevens

Datum:
24 mei
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
gratis

Organisator

FMV

Locatie

Het Gemeenschapscentrum Maritime
Vandenboogaerdestraat 93
Brussel, 1080 België
+ Google Maps