Boekenmarkt IQRA-school was groot succes!

Gepost door: Melanie Bellengé | 08/04/2019 | Gepost in onderwijs / Iqra

De boekenmarkt die vorige vrijdag, 5 april, in de Iqra-school plaatsvond, was een groot succes. Maar  liefst 73 boeken gingen over de toonbank. Uitgeverijen Studio Sesam en De Groene Waterman stonden er met een reeks betaalbare boeken en FMV voorzag ook zelf strips en boeken aan zeer lage prijzen.

Met deze boekenmarkt wilden FMV en de school het belang van lezen in de schijnwerpers zetten. Dat deden we onder anderen door gastspreekster Saliha Berhili, zelf leerkracht en moeder uit te nodigen. Zij vertelde hoe het lezen zich ontwikkelt bij kinderen en hoe de ouders dit kunnen stimuleren. Een inspiratiebron voor alle aanwezigen, we hingen aan haar lippen.

Om te tonen dat boeken helemaal niet duur -soms zelfs gratis!- zijn, stond er naast de tafels van de uitgeverijen ook een standje van de Iqra-bib. Ouders en kinderen konden de bib verkennen en ook de twee I-pads met lees- en leerspelletjes die vanaf na de vakantie geleend kunnen worden, stonden tentoon gesteld.

De kinderen die  afgelopen maanden stempels op hun spaarkaart verzamelden door de bib te bezoeken, konden hun volle kaart ophalen. Ze mochten voor een waarde van 10 euro boeken kiezen van de uitgeverijen. Meer dan 52 kinderen kunnen dankzij de boekenmarkt deze paasvakantie naar hartenlust lezen, dat maakt ons gelukkig en trots!

Hieronder een fotoreeks: